Sunday 6 June 2010

Hamás a vůle aláhova

Než se přesunu k tématu Jupiteru musím se ještě vrátit k tématu blokády Gazy. Objevují se totiž hlasy o zmírnění blokády, vyjednávání s Hamásem a pro levicové "aktivity" všude na světe je najednou tato islámská "teroristická" organizace symbolem lásky míru a vzdoru proti kapitalismu a USA.

Pár fakt a úvah k Hamásu. Hamás je naprosto správně zařazen na seznam teroristických organizací. Pokud se zřekne některých postupů a bude možné s ním jednat jako se to stalo s Fatahem, už to nebude Hamás. Hamás však není pouhá klasická teroristická organizace.

článek doplním nesouvisejícím obrazovým doprovodem roztomilých dětí

O teroristických organizacích se často tvrdí, že je není možné zničit a proto je s nimi potřeba začít jednat a postupně je tak přivést na mírnější cestu.  To je absolutní nesmysl. Historie boje s terorismem v celém 20. století ukazuje, že zničení nebo alespoň úplná neutralizace pomocí síly funguje. Příklad nám mohou být levicové nebo separatistické teroristické organizace v Německu, Itálii, Španělsku nebo Irsku. Ve všech těchto zemích došlo k neutralizaci nebo úplnému zničení teroristických organizací díky soustředěné práci ozbrojených složek a tajných služeb.  Organizace byly postupně personálně likvidovány, odříznuty od finančních toků a přísunu jakýchkoliv zbraní či materiálu. Jejich úsilí se tak postupně stávalo neefektivní až nemožné a organizace se samovolně rozložili. Nejlepším příkladem je samozřejmě IRA.

hrajte si se svými dětmi

I Hamás může být zničen podobným způsobem a také k tomu během operace Cast Lead bez mála došlo, kdyby nebyli Izraelci mezinárodním tlakem a vlastními ohledy na civilní obyvatelstvo nuceni operaci předčasně ukončit. Avšak Hamás není klasická teroristická organizace typu Fatah nebo IRA. I kdyby došlo ke kompletnímu rozkladu struktur Hamásu jednu jeho podstatnou složku nikdy nezničíme. Složku která je hnacím motorem veškerého konání členů Hamasu. Tou složkou je samozřejmě islám.

Hamás neusiluje pouze tak jako předtím Fatáh o jasný cíl vyhnání židů z arabské země (popř. light verze -palestinský stát). Hamás je součástí struktury Muslimského bratrstva, které usiluje o celosvětový islámský chalífát. Válka se židy je tak pro Hamás/Muslimské bratrstvo pouze epizodou, ačkoliv naprosto zásadní jak říká korán a jejich ústava (viz dále).

jak si krásně hrají

Po ilustraci bude nejlepší se podívat co o sobě tvrdí sám Hamás ve svojí vlastní ustavě. Tato ústava je závazným ideologickým dokumentem a vystihuje veškeré myšlenkové základy na niž tato organizace stojí.

Na konci 8 článku ústavy o univerzalitě Hamásu v rámci  bratrstva se píše:

the Hamas has been looking forward to implement Allah’s promise whatever time it might take. The prophet, prayer and peace be upon him, said: The time [of ressurection] will not come until Muslims will fight the Jews (and kill them); until the Jews hide behind rocks and trees, which will cry: O Muslim! there is a Jew hiding behind me, come on and kill him! This will not apply to the Gharqad, which is a Jewish tree (cited by Bukhari and Muslim).

Hamás nejen považuje Palestinu za islámský  Waqf (nedělitelnou a původní součást islámského chlaífátu), ale zároveň boj s židy je důležitou součástí islámské teleologie.

Hned v vzápětí v 9 článku, který je také sloganem Hamásu a jakýmsi shrnutím se píše:

Allah is its goal, the Prophet its model, the Qur’an its Constitution, Jihad its path and death for the case of Allah its most sublime belief.

Pro předchozí tvrzení o Muslimském bratrstvu, které jsme používal i v minulém článku (zde) je nutné odcitovat celý druhý článek první části ústavy:

The Islamic Resistance Movement is one of the wings of the Muslim Brothers in Palestine. The Muslim Brotherhood Movement is a world organization, the largest Islamic Movement in the modern era. It is characterized by a profound understanding, by precise notions and by a complete comprehensiveness of all concepts of Islam in all domains of life: views and beliefs, politics and economics, education and society, jurisprudence and rule, indoctrination and teaching, the arts and publications, the hidden and the evident, and all the other domains of life. 

Hamás je jasně sebe deklarovaná součást Muslimského bratrstva. A Muslimské bratrstvo samozřejmě neusiluje o nic méně než naplnění Alláhovy vůle. Tou je směřování ke konci dnů v podobě světového chalífátu.

to už jsou trochu vetší chlapci

Zde můžeme také jasně vidět tradiční náhled na islám jako koncept, kterým se řídí všechny sféry života. Pro příslušníka euroamerické civilizace, žijícího v sekularizovaném prostředí se mlže tento koncept zdát neuchopitelný. Islám v dnešní podobě není vědou "zkrocené" náboženství typu křesťanství nebo judaismu. Je to všeobjímající koncept v němž je nejvyšší archetyp prorok Mohamed s veškerými svými choutkami a pozitivními vlastnosti.



Tato univerzalita však není vlastní jenom islámu je to vlastnost nutně implicitně přítomná ve všech náboženstvích, která se vždy bude snažit (i když zkrocená) dostat ven. Nebude zde nyní spekulovat o tom do jaké míry je možné islám  zkrotit a zda vůbec.

Jak už jsem tady jednou psal s absolutistickým myšlením se nedá vyjednávat. S někým, kdo věří v absolutní pravdu, v absolutní řád respektive má myšlení nastavené tímto absolutním způsobem není možné vyjednávat a hledat pravdu či alespoň konsensus.

Hamás věří v pravdu koránu a v nevyhnutelné spění světa podle Alláhovy vůle. V tomto deterministické zřízení může muslim věci pouze postrkávat tím správným směrem, nikdy ne měnit.

Ostatně nesmyslnost vyjednávání si uvědomuje i sám Hamás.  V článku 13, III části se píše:

There is no solution to the Palestinian problem except by Jihad. The initiatives, proposals and International Conferences are but a waste of time, an exercise in futility. The Palestinian people are too noble to have their future, their right and their destiny submitted to a vain game.

v závěru ústavy je zajímavé shrnutí, která dává i trochu jiný význam několika jakoby humánním článkům o soucitu a pomoci:

The Hamas sets out from these general concepts which are consistent and in accordance with the rules of the universe, and gushes forth in the river of Fate in its confrontation and Jihad waging against the enemies, in defense of the Muslim human being, of Islamic Civilization and of the Islamic Holy Places, primarily the Blessed Aqsa Mosque. 

Je tedy jasné s kým je možné mít soucit. Pouze s "islámskou lidskou bytostí". Zda existují i bytosti neislámské, či se jedná o opice a prasata [jak se píše v koránu (5:60)] ústava Hamásu již nespecifikuje. Jisté však je, že jakákoliv práva se na "neislámské bytosti" nevztahují.

Možná by si někteří z "ošátkovaných" levicových příslušníků flotil lásky a organizátorů Free Gaza Movement měli ústavu Hamásu přečíst  a uvědomit si komu díky svojí pitomosti pomáhají. Existuje samozřejmě i mnohem horší druhá varianta, že ji četli a dobře to vědí.

Je nutné si uvědomit, že i pokud by byly zničeny struktury Hamásu, ideologie kterou představuje nezanikne. Zhoubná fašistická ideologie islámu přetrvá. Na jeho místě se objeví jiná součást muslimského bratrstva usilující o islámský mír na celé zemi. Je dokonce dost dobře možné, že by se jednalo o organizace ještě radikálnější. Hamás však je možné zničit a měl by být zničen.

Zároveň si je nutné uvědomit, že pokud bude existovat Islám budou existovat i islámské organizace typu Hamásu a to nehledě na existenci či neexistenci státu Izrael. Jedinou cestou je zkrocení islámu, tak jak se to povedlo s křesťanstvím. Při pohledu na současné Turecko však výhled do budoucna na podobnou možnost není příliš optimistický.

ústavu Hamásu si můžete v plném znění přečíst zde



EDIT: jako zajímavost dodávám pohled Hamásu na účel muslimské ženy. Žena se samozřejmě může jako muž stát mučedníkem a bojovníkem, ale její hlavní účel je jinde:
The Muslim women have a no lesser role than that of men in the war of liberation; they manufacture men and play a great role in guiding and educating the [new] generation. The enemies have understood that role, therefore they realize that if they can guide and educate [the Muslim women] in a way that would distance them from Islam, they would have won that war. Therefore, you can see them making consistent efforts [in that direction] by way of publicity and movies, curricula of education and culture, using as their intermediaries their craftsmen who are part of the various Zionist Organizations which take on all sorts of names and shapes such as: the Freemasons, Rotary Clubs, gangs of spies and the like. All of them are nests of saboteurs and sabotage. Those Zionist organizations control vast material resources, which enable them to fulfill their mission amidst societies, with a view of implementing Zionist goals and sowing the concepts that can be of use to the enemy.




takže ženy a dívky pokud chcete být dobré muslimky, žádná televize, žádný halyvůd, žádně vzdělání jedná se o zednářsko-gangsterské spiknutí!

a když už píšu o vyrábění dětí psal jsem tu i o dětské indoktrinaci, kterou považuji za nejodpornější věc jakou je si možné představit. Hamás si její funkci moc dobře uvědomuje:





Search This Blog

About me

My photo
Co je to život vesmír a tak vůbec. Taky něco o víře, kosmologii, astronomii a možná i filosofii.

Topics

AddThis

Share |