Friday 7 May 2010

Bomb Japan

Jelikož jsem se dnes trochu zasek (opět) musím zde zmínit seriál, který mě v poslední době absolutně nadchnul. Nesouvisí sice nijak s deklarovanými tématy blogu, ale co.
Jedná se o HBO Miniseries Pacific. V HBO Miniseries se dřívě objevili fenomenální From the Earth to the Moon, nebo Band of Brothers nebo Rome. Pacific je konkrétně součástí World War II miniseries.
Termín miniseries u nás není u nás úplně nejznámější. Je to v podstatě americká obdoba seriálu vyprávějící s omezeným počtem episod a většinou se točí kolem silného ústředního tématu/příběhu. Pro mě osobně jsou HBO Miniseries naprosto bezkonkurenčně nejsilnější televizní zážitky!

The term "miniseries" is used to refer to a single finite story told in separately broadcast episodes. Before the term was coined, such a form was always called a "serial", in the same way that a novel appearing in episodes in successive editions of magazines or newspapers is called a serial.

Pacific je po vizuální stránce naprosto brilantní, co se týče příběhu všichni kdo někdy viděli jednu episodu z výše zmíněných sérií ví, že není potřeba komentáře. Pro ty ostatní mám jediné slovo: EPIC!





"its all worthwhile, because our cause is just."


Série fantastickým způsobem graduje. Například 8 část kde se prolínají příběhy z osobního života s naprosto neuvěřitelně krvavými boji o kilometr čtvereční pláže na Iwo Jime, člověka neodvratně přivádí k myšlence, že dvě atomovky byly málo.


Seriál právě běží na HBO v neděli večer je na programu 9 díl (z 10) a velmi brzy poté bude seriál k dostání na dvd jak je u HBO zvykem. Pro nás z postkomunistických zemí pozapomenutých skutečným zábavní průmyslem je tu však vždy ještě schůdnější cesta:
Pacific - doporučuji vždy v HD

Search This Blog

About me

My photo
Co je to život vesmír a tak vůbec. Taky něco o víře, kosmologii, astronomii a možná i filosofii.

Topics

AddThis

Share |