Friday 11 December 2009

E.T. The Extra-Terrestrial

Dear SETI@home volunteer,
I'm Dan Werthimer, the Chief Scientist of the SETI@home project.
You've been identified as one of our most active volunteers, and I'd like to take this opportunity to thank you for your efforts this past year.
SETI@home is a unique global collaborative project that uses spare cycles on personal computers to help search for signals of extraterrestrial origin. Our vision to embark on this grand search is over ten years old, and continues to engage volunteers such as you from all over the world.
Thanks again for your time and dedication to SETI@home. Your effort and donations are what make this venture possible.

Hledám, hledáš, hledáme. Připojte se také do programu SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence )!!! Jeho velkým propagátorem byl například fenomenální kosmolog Carl Sagan (ten web moc doporučuji).  Výsledky, ke kterým přispějete i svojí troškou pak zpracovává SETI Institute. Je nutné začít stažením programu BOINC, který vám otevře úžasné možnosti jak propůjčit výkon svého počítače astronomii (nejen programu SETI) "and actually make the difference". Celé to funguje jednoduše: váš počítač si stáhne malou frakci nějakého výpočtu a poté co ho dokončí odešle ho BOINC zpět a zapojí do "mozaiky" většího výpočtu. Může se Vám stát, že za chvíli budete používat dva počítače, jeden pro sebe a druhý pro SETI.
Odměnou vám bude skvělý pocit a hezký mail jako jsem dostal já.