Wednesday 24 February 2010

You mean there is no god? Let´s kill some people!

Při svém obvyklém dopoledním projíždění youtube jsem narazil na toto video. Je to jednoduše geniální satira na tvrzení věřících (v tomto případě křesťanů) o ateistech. Tři chlapci vyvracejí vědecké mýty a ukazují jaká jsou ateisti zvěř.


Moje oblíbená je: "It all doesn´t matter.. Only thing that matters is that if you don´t believe earth was created 6 thousand years ago, you are going to Hell." Je to všechno velká sranda až do chvíle, kdy si uvědomíte, že monology, které slyšíte nejsou jen parodií na neuvěřitelné argumenty ze strany kreacionistů, ale že jsou tyto čtené texty slovo od slova převzaté přímo z křestanských fór. Scary isn´t it ? O argumentech kreacionistů jsem původně chtěl napsat, že hraničí s diagnózou mentální retardace, ale nakonec jsme od toho upustil, jelikož nejsem odborník přes psychiatrii a především nechci  nijak  urážet nebohé pacienty s touto diagnózou srovnáváním s kreacionisty.

Velmi poučná jsou také závěrečná vykreslení ateistického davu v černých róbách lynčujícího křestana. Ne že by si to někteří křestané jako Pat Robertson, Rush Limbaugh spolu s vetšinou "svatých" v čele se "svatým" Cyrilem  Alexandrijským (viz Aménabarova AGORA, kterou velmi doporučuji) nezasloužili. Zdá se to někomu bizarní? Pro podobný přístup však ani nemusíme chodit daleko. Například pro názor, že ateisté připravují či vyzývají ke genocidě křesťanů, nemusíme jezdit až do Ameriky. Stačí si poslechnout ctihodného profesora Ctirada Václava Pospíšila z naší teologické fakulty v Olomouci. (viz zde - výborný rozbor "diskuze" u Filipa)

Počkat...teď mi ale dochází, že obavy křestanů jsou asi na místě; vezměme jen všechny ty incidenty kdy rozzuření gayové házejí kameny po ortodoxních židech, fanatičtí astronomové upalují  lehce poblouzněné zastánce geocentrického modelu, biologové vraždí navštěvníky Creation Museum a doktoři napadají odpůrce potratů. A kromě toho Stalin a Hitler byli také ateisti. Jdu se pozvracet.