Tuesday 23 February 2010

Essentially it is just water.

Jelikož jsem se o homepatii už několikrát zmiňovat (zde, zde a zde) a tahle pavěda mi leží na srdíčku podobně jako astrologie, velmi mě potěšila včerejší zpráva na BBC. Novinka se v podstatě přímo týka zmiňované akce 10.23, kterou vrcholila úporná snaha britských skeptiků a racionálně myslících lidí o stop pro podporu homeopatie ze státních peněz. Ano! Nebo jsem to snad ještě nezmínil? Homeopatie JE v Británii podporována z peněz na zdravotnictví a fungují dokonce oficiáníl homeopatické "kliniky". Nyní se konečně blíská na lepší časy. Po sérií Evidence Checks v britském parlamanetu provedených "The House of Commons Science and Technology Committee" vydala tato rada zprávu doporučující konec pro podporu homeopatie! Alelujá.
Článek BBC najdete zde, mimochodem instruktážní video na začátku je jedno z nejjasnějších jaké jsem kdy viděl. Lidé s mozkem v UK však ještě nemají vyhráno. Prominentním zastáncem homeopatie je totiž např. princ Charles :
(those ages of inbreeding) a ředitel jeho nadace dr Dixon se nechal slyšet, že:

"We should not abandon patients we cannot help with conventional scientific medicine.
"If homeopathy is getting results for those patients, then of course we should continue to use it."
To mě znova mě přivádí k mojí milované Astrologii. Proč s podobným přístupem neexistuje na Greenwich také astrologická observatoř a lidé si neplatí horoskopy přímo z daní?? To je mi záhadou.