Wednesday 24 February 2010

Stačí se pomodlit

Původně jsem měl jako dnešní druhý článek připraveno další video o velikosti vesmíru spolu s pár chytrými poznámkami od Carla Sagana a několika uštěpačnými poznámkami směrem k věřícím. Bohužel mě Filip upozornil na tuto stránku resp. TV s názvem HOPE. Jedná se o českou mutaci naprosto zvěrské křesťanské televize Hope Tv. Absurdní pořady o inteligentním designu "vyvracející" evoluci mě už nijak nepřekvapí, stejně tak ani profesionální český dabing, indoktrinační videa pro děti však ano!

Ne náhodou Richard Dawkins věnuje problému indoktrinace dětí ve své předposlední knize God Delusion tolik místa. Jedná se totiž o to nejzrůdnější čeho se náboženství (resp. lidé na svých dětech) obecně dopouštějí. Pokrucování myslí a indoktrinace malých bezbranných dětí a jejich značkování (labeling jak tomu říká Dawkins) jsou prostou příčinou toho, že někdo i v dospělosti dokáže věřit na imaginární přátele, mluvící hady, vesmírné zombie a dokonce pro tyto bludy zabíjet.
(space jewish zombie; picture without credit)

Stránky hope.tv jsou naprosto nabité perlami po jejichž shlédnutí skutečně nevím jak reagovat. Jsem jednoduše konsternován! Kompletní přehled pořadů najdete zde, ale upozorňuji, že je to skutečně jen pro hodně silné žaludky.