Thursday 4 March 2010

Internet patří nám!

Když říkám nám, myslím tím nám Geekům a Nerdům. Důkazů je tolik, že nevím kde začít. Termíny doufám nemusím vysvětlovat, zjednodušeně lidem, kteří tráví svůj čas hraním MMO, PnP RPG, programováním, čtením (pozor ne knih z papíru!) a sledováním vývoje ve vědě a technice.
Asi nejzajímavějším důkazem může být nedávná zprává, že lidé si po internetu nejčastěji posílají odkazy na novinky o, sexu eh pardon, vědě, které vzbuzují údiv. Ano skutečně o vědě (vice než "sex content" nebo zprávy), je to úžasné, ale je to tak. Důvod je pravděpodobně jednoduchý a to jak jsem již řekl: Na internetu stále, díky bohu, vládnou geekové a ti, jak napsal Plaitmají rádi vědu.
Dalším důkazem může být i obrovská obliba web fenoménů typu The GuildJake and Amir a songů jako Do You Want to Date My Avatar, kterým může člověk bez alespoň trochu "geek zázemí" těžko rozumět.



Nezbývá než doufat, že to tak zůstane a nebude přibývat skutečných případů jako Habermas na Twitteru a "intoši" neovládnou internet. Překvapila mě debata, když se Habermas Tweet objevil, jestli je to tedy fakt "ten Habermas". Jakoby to někoho soudného zajímalo?! Naštěstí na "našem" internetu lidé "sledují" spíše Felicii Day než  (i klidně pravého) Habermase.